Houby - Co, Jak, Proč? - svazek 41

Cena: 99 Kč


Běžná cena: 100Kč

Dostupnost: Vyprodáno
Autor Herrmann Heike
Co jsou to mykorhizní houby? Jak se stane z výtrusů podhoubí? Proč je dřevomorka domácí tak obávanou houbou? Žampion či hlívu ústřičnou najdeme téměř v každém supermarketu. Čínské smrže jedli milovníci asijské kuchyně již mnohokrát. Pár druhů hub zná každý, ale o houbách a jejich rozmanitosti víme většinou málo. Tento svazek encyklopedie CO–JAK–PROČ s názornými texty, četnými fotografiemi a ilustracemi ukazuje, kolik toho lze o houbách říci. Představuje naše nejdůležitější houby v místech jejich výskytu. Najdete zde tipy na houbaření i kuchyňskou úpravu hub. Tato kniha však není klíčem k určování hub, autorka Dr. Heike Herrmann předkládá spíše informace o jejich rozmnožování, způsobu života a druhovém bohatství. Popisuje nejrůznější funkce, jež houby v přírodě mají. Vypráví o jejich využití při výrobě chleba, vína nebo sýra, o jejich nepostradatelnosti v lékařství. Informacemi z českého prostředí doplnili publikaci Mgr. Tomáš Č. Kučera a Mgr. Luboš Zelený, pedagogové katedry biologie FPE ZČU v Plzni, kteří rovněž působí jako konzultanti v Houbařské poradně při katedře biologie.
  • Rok vydání 2008
  • Jazyk česky
  • Vazba Vázaný
  • Počet stran 47

Přidat hodnocení

napište své vlastní hodnocení na: Houby - Co, Jak, Proč? - svazek 41

jak byste ohodnotili tento produkt? *

    Klady
  • Cena
  • Kvalita
  • zadejte vlastní klady, jednotlivé klady oddělujte čárkou
    Zapory
  • Cena
  • Kvalita
  • zadejte vlastní zápory, jednotlivé zápory oddělujte čárkou

jméno


Nadpis


Obsah


Nejprodávanější zboží v kategorii

Tyto internetové stránky používají soubory cookie. Více informací zde.

© 2024 SuperMeda.cz